ဘာလုပ္လုပ္ မေအာင္ျမင္ဘဲ လမ္းစေပ်ာက္ျပီး စိတ္ဓာတ္က်ေနတဲ့ သမီးျဖစ္သူက အေဖ့ကိုရင္ဖြင့္ပါတယ္။ ျပႆနာ အခက္အခဲေတြၾကားမွာ သူဟာ နလန္မထူႏိုင္ေအာင္ဘဲ အရာရာကို လက္လြတ္ဆံုး႐ႈံးခ်င္ပါျပီ၊ ေမွ်ာ္လင့္ထားတာ ေတြလည္း ဘာတစ္ခုမွ ျဖစ္မလာခဲ့ပါဘူးတဲ့။
အေဖက စကားတစ္ခြန္းမွ ျပန္မေျပာဘဲ သမီးလက္ကိုဆဲြျပီး မီးဖိုဖက္ ေခၚသြားခဲ့တယ္။ ျပီးေတာ့ အိုး(၃)အိုးကို ယူျပီး ေရတည္လိုက္တယ္။ ေရပြက္လာေတာ့ ပထမအိုးထဲ မုန္လာဥ ထည့္လိုက္တယ္။ ဒုတိယအိုးထဲ ၾကက္ဥတစ္လံုး ထည့္လိုက္တယ္။ ေနာက္ဆံုးအိုးထဲ ေကာ္ဖီမႈန္႔ ထည့္လိုက္တယ္။ အေဖလုပ္တာကို ၾကည့္ျပီး သမီးက နားမလည္ျဖစ္ေနခဲ့တယ္။ အေဖက သမီးလက္ကို ၾကင္နာစြာကိုင္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲက မုန္လာဥ၊ ၾကက္ဥ၊ ေကာ္ဖီေတြကို ၾကည့္ခိုင္းတယ္။
တေအာင့္ၾကာေတာ့ အေဖက အိုးထဲက အရာေတြကိုဆယ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္လိုက္တယ္။ က်ဳိထားတဲ့ ေကာ္ဖီကိုလည္း စစ္ျပီး ခြက္တစ္လံုးထဲ ထည့္လိုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ သမီးကို “ဘာေတြေတြ႔သလဲ” လို႔ ေမးလိုက္တယ္။ သမီးက နားမလည္စြာနဲ႔ “မုန္လာဥ၊ ၾကက္ဥနဲ႔ ေကာ္ဖီေတြပါ အေဖ” တဲ့။
အေဖက သမီးကို ျပဳတ္ထားတဲ့ မုန္လာဥကို အရင္ကိုင္ခိုင္းတယ္။ မုန္လာဥဟာ ႏူးအိေနျပီး ထိလိုက္တာနဲ႔ ေပ်ာ့ျပဲသြားေတာ့တယ္။ အေဖက ျပဳတ္ျပီးသားၾကက္ဥကို အခြံေခ်ျပီး ခြာခုိင္းျပန္တယ္။ ေနာက္က်ဳိထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို ေသာက္ခိုင္းလိုက္ေတာ့ သမီးဟာ ျပံဳးလာတယ္။ ေကာ္ဖီနံ႔သင္းပ်ံ႕ျပီး ေမြးေနတဲ့ ေကာ္ဖီပူပူကို ေသာက္ရင္း “ဘာေၾကာင့္ ဒီလိုလုပ္တာလဲ” လို႔ အေဖ့ကိုေမးေတာ့ အေဖက ဒီလို႐ွင္းျပပါတယ္။
ဒီအရာသံုးခုဟာ ဆူေနတဲ့ေရထဲ တူညီတဲ့အပူခ်ိန္နဲ႔ တစ္ျပိဳင္တည္းမွာ အျပဳတ္ခံရတယ္။ ဒါေပမယ့္ တုန္႔ျပန္တာေတြ မတူခဲ့ၾကဘူး။ မာျပီး အၾကမ္းခံတယ္ ထင္ရတဲ့ မုန္လာဥဟာ အျပဳတ္ခံလိုက္ရေတာ့ ေပ်ာ့ျပဲသြားတယ္။ အၾကမ္းမခံဘဲ ကဲြလြယ္ျပီး ပါးလႊာတဲ့ ၾကက္ဥအခြံဟာ ဥထဲကအရည္ကို အကာအကြယ္ ေပးထားတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဆူပြက္ေနတဲ့ေရထဲ ထည့္ျပဳတ္လိုက္ေတာ့ အရည္ဟာ အစိုင္အခဲအျဖစ္နဲ႔ မာသြားတယ္။ ေကာ္ဖီမႈန္႔ကေတာ့ ပိုထူးျခားတယ္။ ဆူပြက္ေနတဲ့ေရထဲ ေပ်ာ္၀င္အျပဳတ္ခံျပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေကာ္ဖီအျဖစ္ေျပာင္းသြားတယ္။
လူလားေျမာက္ေအာင္ ေကြ်းေမြးခဲ့ျပီး စိတ္ဓာတ္မခိုင္မာတဲ့ သမီးရဲ႕ေခါင္းကို ၾကင္နာစြာကိုင္ရင္း “သမီးကေရာ ဘယ္လိုအမ်ဳိးအစားလဲ” လို႔ ေမးလိုက္တယ္။
ဆိုးရြာမႈ၊ အခက္အခဲေတြနဲ႔ ရင္ဆိုင္လာရတဲ့အခါ အစက မာသေယာင္ထင္ရျပီး ေနာက္ဆံုးက်ေတာ့ ေပ်ာ့သြားတဲ့ မုန္လာဥလို႔လား?
ဒါမွမဟုတ္ အစက ေပ်ာ့သေယာင္ထင္ျပီး အခက္အခဲနဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခါ အရည္ကေန အစိုင္အခဲအျဖစ္ မာသြားတဲ့ ၾကက္ဥလို႔လား?
ဒါမွမဟုတ္ ေရဆူဆူထဲ ထည့္လိုက္တာနဲ႔ ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေကာ္ဖီျဖစ္လာတဲ့ ေရဆူေလ၊ အနံ႔ေမႊးေလဆိုတဲ့ ေရေၾကာင့္ ေျပာင္းလဲသြားတဲ့ ေကာ္ဖီမႈန္႔လို႔လား?
တကယ္လို႔ ေကာ္ဖီမႈန္႔နဲ႔ တူခဲ့ရင္ အခက္အခဲ ဆိုးရြားမႈေတြ ၾကံဳလာတဲ့အခါ ကိုယ့္ကိုယ္ကို အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ေအာင္ ရင္ဆိုင္ျပီး လူေတြႏွစ္သက္တဲ့ (လူေတြ အားက်ေလးစားတဲ့) ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးႏိုင္ရမယ္။
ဆိုးရြားမႈေတြက ကိုယ့္ကို ထိုးႏွက္တာကို ခံမလား?
ကိုယ္က အဲဒီဆိုးရြားမႈကို အေကာင္းဖက္သို႔ ေျပာင္းသြားေအာင္ လုပ္မလား?
လူအမ်ားက ျပႆနာ အခက္အခဲတစ္ခုနဲ႔ ၾကံဳတဲ့အခါ စစခ်င္းမွာ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥလိုပဲ စိတ္ဓာတ္ေတြက တက္ၾကြမာေက်ာၾကတယ္။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ မာသေယာင္နဲ႔ ေပ်ာ့ျပဲသြားတဲ့ မုန္လာဥအျဖစ္ကို မေတာ္တဆ ေျပာင္းလဲသြားတတ္ၾကတယ္။
ဟိုးအရင္ လြန္ခဲ့တဲ့ ၂ႏွစ္ စာေရးစက ပလန္းနက္မွာ တင္ခဲ့ဖူးတဲ့ စာေလးပါ။ အဲဒီတုန္းက ေကာင္မေလးတစ္ေယာက္က ေကာ္ဖီေမႊးရတာဟာ ဓာတုနည္းအကူေတြ ပါလို႔လို႔ေျပာခဲ့ပါတယ္။
အဲဒီဓာတုနည္းကို မၾကည့္ဘဲ ေကာ္ဖီကေန ႐ိုး႐ိုးေကာ္ဖီမႈန္႔ ျဖစ္လာတာကို ၾကည့္မယ္ဆိုရင္ ရင့္မွည့္လာတဲ့ ေကာ္ဖီကို ေနလွန္း၊ အျပင္က အခံြကို ခြာျပီးရင္ အထဲက ေကာ္ဖီေစ့ကို ထုပ္ထားတဲ့ အခြံပါးေလးကို ထပ္ခြာရေသးတယ္။ ျပီးရင္ အေလွာ္ခံရေသးတယ္။ အဲလို အဆင့္ဆင့္ ထုေထာင္းထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို အမႈန္႔ျဖစ္ေအာင္ ျပန္ၾကိတ္ရေသးတယ္။ ဒီအတိုင္းထားတဲ့ အမႈန္႔ဟာ အနံ႔ေတြ မသင္းပ်ံ႔ႏိုင္ပါဘူး။ ေရဆူဆူထဲ ထည့္က်ဳိလိုက္မွ ေမႊးပ်ံ႕ရတာပါ။ ဆိုးရြားမႈအားလံုးကို အေကာင္းဖက္ေျပာင္းျပီး အဆိုးေတြကို ေမႊးေစခဲ့ပါတယ္။
original from: http://www.youthwant.com.tw
ႏိုင္းႏိုင္းစေန ဘာသာျပန္သည္။
Print this post
အေဖက စကားတစ္ခြန္းမွ ျပန္မေျပာဘဲ သမီးလက္ကိုဆဲြျပီး မီးဖိုဖက္ ေခၚသြားခဲ့တယ္။ ျပီးေတာ့ အိုး(၃)အိုးကို ယူျပီး ေရတည္လိုက္တယ္။ ေရပြက္လာေတာ့ ပထမအိုးထဲ မုန္လာဥ ထည့္လိုက္တယ္။ ဒုတိယအိုးထဲ ၾကက္ဥတစ္လံုး ထည့္လိုက္တယ္။ ေနာက္ဆံုးအိုးထဲ ေကာ္ဖီမႈန္႔ ထည့္လိုက္တယ္။ အေဖလုပ္တာကို ၾကည့္ျပီး သမီးက နားမလည္ျဖစ္ေနခဲ့တယ္။ အေဖက သမီးလက္ကို ၾကင္နာစြာကိုင္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲက မုန္လာဥ၊ ၾကက္ဥ၊ ေကာ္ဖီေတြကို ၾကည့္ခိုင္းတယ္။
တေအာင့္ၾကာေတာ့ အေဖက အိုးထဲက အရာေတြကိုဆယ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္လိုက္တယ္။ က်ဳိထားတဲ့ ေကာ္ဖီကိုလည္း စစ္ျပီး ခြက္တစ္လံုးထဲ ထည့္လိုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ သမီးကို “ဘာေတြေတြ႔သလဲ” လို႔ ေမးလိုက္တယ္။ သမီးက နားမလည္စြာနဲ႔ “မုန္လာဥ၊ ၾကက္ဥနဲ႔ ေကာ္ဖီေတြပါ အေဖ” တဲ့။
အေဖက သမီးကို ျပဳတ္ထားတဲ့ မုန္လာဥကို အရင္ကိုင္ခိုင္းတယ္။ မုန္လာဥဟာ ႏူးအိေနျပီး ထိလိုက္တာနဲ႔ ေပ်ာ့ျပဲသြားေတာ့တယ္။ အေဖက ျပဳတ္ျပီးသားၾကက္ဥကို အခြံေခ်ျပီး ခြာခုိင္းျပန္တယ္။ ေနာက္က်ဳိထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို ေသာက္ခိုင္းလိုက္ေတာ့ သမီးဟာ ျပံဳးလာတယ္။ ေကာ္ဖီနံ႔သင္းပ်ံ႕ျပီး ေမြးေနတဲ့ ေကာ္ဖီပူပူကို ေသာက္ရင္း “ဘာေၾကာင့္ ဒီလိုလုပ္တာလဲ” လို႔ အေဖ့ကိုေမးေတာ့ အေဖက ဒီလို႐ွင္းျပပါတယ္။
ဒီအရာသံုးခုဟာ ဆူေနတဲ့ေရထဲ တူညီတဲ့အပူခ်ိန္နဲ႔ တစ္ျပိဳင္တည္းမွာ အျပဳတ္ခံရတယ္။ ဒါေပမယ့္ တုန္႔ျပန္တာေတြ မတူခဲ့ၾကဘူး။ မာျပီး အၾကမ္းခံတယ္ ထင္ရတဲ့ မုန္လာဥဟာ အျပဳတ္ခံလိုက္ရေတာ့ ေပ်ာ့ျပဲသြားတယ္။ အၾကမ္းမခံဘဲ ကဲြလြယ္ျပီး ပါးလႊာတဲ့ ၾကက္ဥအခြံဟာ ဥထဲကအရည္ကို အကာအကြယ္ ေပးထားတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဆူပြက္ေနတဲ့ေရထဲ ထည့္ျပဳတ္လိုက္ေတာ့ အရည္ဟာ အစိုင္အခဲအျဖစ္နဲ႔ မာသြားတယ္။ ေကာ္ဖီမႈန္႔ကေတာ့ ပိုထူးျခားတယ္။ ဆူပြက္ေနတဲ့ေရထဲ ေပ်ာ္၀င္အျပဳတ္ခံျပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေကာ္ဖီအျဖစ္ေျပာင္းသြားတယ္။
လူလားေျမာက္ေအာင္ ေကြ်းေမြးခဲ့ျပီး စိတ္ဓာတ္မခိုင္မာတဲ့ သမီးရဲ႕ေခါင္းကို ၾကင္နာစြာကိုင္ရင္း “သမီးကေရာ ဘယ္လိုအမ်ဳိးအစားလဲ” လို႔ ေမးလိုက္တယ္။
ဆိုးရြာမႈ၊ အခက္အခဲေတြနဲ႔ ရင္ဆိုင္လာရတဲ့အခါ အစက မာသေယာင္ထင္ရျပီး ေနာက္ဆံုးက်ေတာ့ ေပ်ာ့သြားတဲ့ မုန္လာဥလို႔လား?
ဒါမွမဟုတ္ အစက ေပ်ာ့သေယာင္ထင္ျပီး အခက္အခဲနဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခါ အရည္ကေန အစိုင္အခဲအျဖစ္ မာသြားတဲ့ ၾကက္ဥလို႔လား?
ဒါမွမဟုတ္ ေရဆူဆူထဲ ထည့္လိုက္တာနဲ႔ ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေကာ္ဖီျဖစ္လာတဲ့ ေရဆူေလ၊ အနံ႔ေမႊးေလဆိုတဲ့ ေရေၾကာင့္ ေျပာင္းလဲသြားတဲ့ ေကာ္ဖီမႈန္႔လို႔လား?
တကယ္လို႔ ေကာ္ဖီမႈန္႔နဲ႔ တူခဲ့ရင္ အခက္အခဲ ဆိုးရြားမႈေတြ ၾကံဳလာတဲ့အခါ ကိုယ့္ကိုယ္ကို အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ေအာင္ ရင္ဆိုင္ျပီး လူေတြႏွစ္သက္တဲ့ (လူေတြ အားက်ေလးစားတဲ့) ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးႏိုင္ရမယ္။
ဆိုးရြားမႈေတြက ကိုယ့္ကို ထိုးႏွက္တာကို ခံမလား?
ကိုယ္က အဲဒီဆိုးရြားမႈကို အေကာင္းဖက္သို႔ ေျပာင္းသြားေအာင္ လုပ္မလား?
လူအမ်ားက ျပႆနာ အခက္အခဲတစ္ခုနဲ႔ ၾကံဳတဲ့အခါ စစခ်င္းမွာ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥလိုပဲ စိတ္ဓာတ္ေတြက တက္ၾကြမာေက်ာၾကတယ္။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ မာသေယာင္နဲ႔ ေပ်ာ့ျပဲသြားတဲ့ မုန္လာဥအျဖစ္ကို မေတာ္တဆ ေျပာင္းလဲသြားတတ္ၾကတယ္။
ဟိုးအရင္ လြန္ခဲ့တဲ့ ၂ႏွစ္ စာေရးစက ပလန္းနက္မွာ တင္ခဲ့ဖူးတဲ့ စာေလးပါ။ အဲဒီတုန္းက ေကာင္မေလးတစ္ေယာက္က ေကာ္ဖီေမႊးရတာဟာ ဓာတုနည္းအကူေတြ ပါလို႔လို႔ေျပာခဲ့ပါတယ္။
အဲဒီဓာတုနည္းကို မၾကည့္ဘဲ ေကာ္ဖီကေန ႐ိုး႐ိုးေကာ္ဖီမႈန္႔ ျဖစ္လာတာကို ၾကည့္မယ္ဆိုရင္ ရင့္မွည့္လာတဲ့ ေကာ္ဖီကို ေနလွန္း၊ အျပင္က အခံြကို ခြာျပီးရင္ အထဲက ေကာ္ဖီေစ့ကို ထုပ္ထားတဲ့ အခြံပါးေလးကို ထပ္ခြာရေသးတယ္။ ျပီးရင္ အေလွာ္ခံရေသးတယ္။ အဲလို အဆင့္ဆင့္ ထုေထာင္းထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို အမႈန္႔ျဖစ္ေအာင္ ျပန္ၾကိတ္ရေသးတယ္။ ဒီအတိုင္းထားတဲ့ အမႈန္႔ဟာ အနံ႔ေတြ မသင္းပ်ံ႔ႏိုင္ပါဘူး။ ေရဆူဆူထဲ ထည့္က်ဳိလိုက္မွ ေမႊးပ်ံ႕ရတာပါ။ ဆိုးရြားမႈအားလံုးကို အေကာင္းဖက္ေျပာင္းျပီး အဆိုးေတြကို ေမႊးေစခဲ့ပါတယ္။
original from: http://www.youthwant.com.tw
ႏိုင္းႏိုင္းစေန ဘာသာျပန္သည္။
No comments:
Post a Comment