သိသူ ေဖာ္စား မသိသူေက်ာ္သြား ဆုိ သလုိပဲ တခ်ိဳ.ေသာ အစားအစာမ်ား မွ လူ. က်န္းမာေရး အတြက္ အင္မတန္မူ အက်ိဴးၿပဳေသာ္လည္း ပဲ အိမ္ရွင္မေတြရဲ. ေစ်းၿခင္းေတာင္းေတြ မွာ ၀ယ္လာတာ သိပ္ မေတြ. ရပါဘူး။ ထုိအစား အစာ ေတြ ကေတာ.
၁။ မုန္လာဥနီ
မုန္လာဥ နီ ဟာ အၿခားေသာ အသီးအရြက္မ်ား နွင္. နုိင္းယွဥ္လွ်င္ လွ်င္ အနည္းငယ္ ခ်ိဳ ပါတယ္။ ဘာေၾကာင္. က်န္းမာေရး နဲ. ညီညြတ္လဲ ဆုိေတာ. အနီေ၇ာင္ သန္းတဲ. သစ္သီးမ်ား ဟာ အမ်ားေသာအားၿဖင္. ေသြးတုိး ၿခင္းကုိ ကာကြယ္ေသာေၾကာင္. ေသြးလြတ္ေၾကာ၊ ပ်က္စီးမူ ပမာ ဏ ကုိ နည္းပါးေစပါတယ္။ ေသြးတုိးၿခင္းရဲ. အက်ိဳးဆက္ၿဖစ္တဲ. နွလံုးေရာဂါ ၿဖစ္ပြား မူကုိ ပါ တားဆီးေပးနိုင္တယ္ေလ။ မုန္လာဥနီရဲ. သဘာ၀ အနီေရာင္ ဟာ ကင္ဆာ ေရာ ဂါ ၿဖစ္ပြား မူကုိ အၿပင္းထန္ တားဆီးနုိင္ေၾကာင္း ၾကြက္မ်ားၿဖင္. ဓါတ္ခြဲ ခန္းတြင္ စမ္းသပ္ခ်က္မ်ား က သက္ေသထူခဲ.သည္။
၂။ ေဂၚဖီထုပ္
အေနာက္တုိင္း နုိင္ငံေတြ စားေလ. မရွိက်ေပမဲ. အာရွတုိက္ကလူေတြက ေတာ. စားေလ.ရွိပါတယ္။ ေဂၚဖီတထုပ္ ေလး မွာ တင္ ၂၂ ကယ္လုိရီပါ၀င္တယ္ေလ။ ကုိယ္တြင္းဆဲလ္မ်ား ပ်က္ ဆီးၿခင္း ကုိ ကာကြယ္ေပးၿပီး ကင္ဆာၿဖစ္ပြားမူ နူန္း လဲ က်ဆင္းေစပါတယ္။
၃။ မာလကာသီး
သိပ္ လူၾကိဳက္မမ်ား တဲ. သစ္သီး ၿဖစ္ပါတယ္။ သူဟာလဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုိ. ဖရဲသီးတုိ.ထက္ ခႏၵာကုိယ္ အတြက္ မ်ားစြား အက်ိဳးၿပဳပါတယ္။ အသီး တသီးမွာတင္ ၆၈၈ မီလီဂရမ္ ရွိတဲ. ပုိတက္စီယံ ကုိရရွိေစၿပီး ငွက္ေပ်ာ္သီး ၁ ခု မွာ ပါ၀င္ တဲ. ပုိတက္စီယံ ထက္ ၆၃ ရာခုိင္နူန္းပုိပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး လူခႏၵာကုိယ္ အတြက္ အက်ိဳးၿပဳ ေစေသာ Fiber ကိုပါ ရ၇ွိေစပါတယ္။
က်န္းမာ ခ်မ္းသာပါေစ။
copy from www.royal-myanmar.com
No comments:
Post a Comment